Mød os på Facebook Årets bordtennisklub 2021

HBTKs BAT60’er viser bordtennisvejen

HBTKs BAT60’er viser bordtennisvejen

For tredje år i træk er der fremgang i antallet af bordtennisspillere i Danmark. Og med en medlemsfremgang på 794 pct. i løbet af et år er HBTK trukket i førertrøjen. På landsplan er antallet af bordtennisspillere i hele landet steget med ti pct. Sidste år tog 794 flere danskere bordtennisbattet i hånden, hvilket betyder at antallet af bordtennisspillere i dag er tæt på 10.222 spillere. 
Mon ikke årsagen til vokseværket skal findes i klubberne, som mange steder har fået bedre spilleforhold og dygtige trænere. Og ikke mindst et klubånd, som vi finder tydeligt i Holbæk er årsagen til fremgangen.

Holbækmodellen
HBTK er nemlig en af de klubber som dokumenterer, at klubånd, dygtige trænere og bedre spilleforhold betyder alt. Efter at klubben fik bedre spilleforhold og en aktiv BAT60-afdeling, er klubbens nærmest eksploderet. I 2018 havde HBTK 19 medlemmer og i 2019 147 medlemmer.
- Vi har i dag de bedste faciliteter; den rigtige belysning, den rigtige rumstørrelse og den rigtige farve på væggene, fortæller Thomas Kofoed, formand i Holbæk Bordtennisklub.
De nye og forbedrede faciliteter gav også plads til en stor og stadig stigende BAT60+ afdeling. Og netop denne del i klubben har været særdeles aktiv.
- Seniorerne over 60 år er slet ikke til at stoppe. De hygger sig med det, og elsker at spille bordtennis, og det smitter. Pludselig har flere pensionister i Holbæk fundet ud af, at de kan spille bordtennis, og så er de 30 BAT 60+’ere, som vi var for et år siden, blevet til 100 BAT60-medlemmer, fortæller Thomas Kofoed.

BAT60+’erne har tiden og lysten
Ifølge formanden for HBTK er det afgørende for klubbens udvikling, at de har fået en aktiv BAT60+ afdeling. Det er medlemmer, som har tiden, lysten og overskuddet til at lave noget klubarbejde, og de gør en kæmpe indsats i klubben.
- Det er på baggrund af seniorernes engagement, at vores ungdomsområde er vokset markant. Nogle af vores dygtige 60+’ere virker også som ungdomstrænere.  
- I øjeblikket er der over 25 unge på venteliste til at blive medlem af Holbæk Bordtennisklub. For at gøre plads til endnu flere medlemmer i klubben er planen at få mere lokaletid og uddanne flere trænere i fremtiden, fortæller HBTKs formand, og glæder sig til at Sportsbyen åbner, når corona virussen tillader det.

Se artikel fra DGI her.
Se artikel på Bat60.dk her.

Vi bruger kun cookies til statistiske formål.