Sport – som dengang bedstefar var ung


Ser man dansk tv, skulle man tro, at der kun finde håndbold og fodbold, når det handler om sport. Men os, der nu er blevet (meget) ældre ved, at det ikke er korrekt. Sport – læs: bordtennis – kan dyrkes på konkurrence- og motionsplan.

Og det kommer nok som en stor overraskelse for mange unge, at bordtennis faktisk var en stor sport, dengang farfar og mormor var unge. Det var en af grundene til, at grundene til at BAT60+ i efterårsferien arrangerede BAT MED BEDSTE i flere klubber. De unge skulle simpelthen igen blive opmærksom på denne sjove sport, samtidig med at de skulle få mulighed for at få en på opleveren sammen med bedsteforældrene. Og naturligvis kunne bedsteforældrene så også aflaste forældrenes evt. dårlige samvittighed med ikke at have tid til at beskæftige børnene med sjove aktiviteter i efterårsferien.
En ferie som ellers let kunne komme til at foregå foran skærmen og med digital underholdning.

Flere BAT60+ klubber bød ind på aktiviteten og var på den måde med til at give inspiration til at gå til bordtennis, ligesom farfar og mormor gjorde, da de var børn og unge. Og i klubberne var BAT60+ ildsjæle klar til at komme med gode råd om, hvordan man kunne motivere sit barnebarn til at komme i gang med bordtennis.

I Holbæk Bordtennisklub, hvor det er bestyrelsesmedlem i klubben og medlem af FU BAT60, Lis Hævdholm, som har ”opfundet” BAT MED BEDSTE var der et fint fremmøde de tre dage i efterårsferien, hvor klubben havde inviteret ældre spillere til at tage børnebørnene med til bordtennis.

45 unge og ældre spillede bordtennis med og imod hinanden i de tre dage og havde ifølge Lis Hævdholm det særdeles sjovt.

Klubben fik fire nye ungdomsspillere og én ny BAT60+’er som følge af arrangementet.

I Holbæk kunne alle spille så meget de havde lyst. Men der var også tid til at holde pauser, hvor der blev takteret med frugt og lidt slik og sodavand til ungdommen.
- Jeg håber på, at vi også i fremtidige skoleferier kan lave lignede tiltag. Og gerne hvor flere bordtennisklubber med BAT60+-afdelinger byder sig til, siger Lis Hævdholm.

Af Per Frederiksen